Άνοια και μελέτη δυναμικής του εγκεφαλονωτιαίου υγρού

Στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ επιτυγχάνεται η ακριβής και λεπτομερής μελέτη των δυναμικών του εγκεφαλονωτιαίου υγρού για την διάγνωση παθήσεων του εγκεφαλονωτιαίου υγρού & υδροκεφάλου καθώς επίσης και της λειτουργίας των βαλβίδων του εγκεφάλου.

Το εγκεφαλονωτιαίο υγρό (ΕΝΥ) παράγεται και απορροφάται απο τον εγκέφαλο και αποτελείται απο νερό και περίεχει πολλές ουσίες που χρησιμεύουν στην προστασία και την λειτουργία του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού. Διαταραχή στην παραγωγή, κυκλοφορία ή απορροφηση του ΕΝΥ οδηγεί σε πλήθος νευρολογικών παθήσεων όπως π.χ. ο Υδροκέφαλος.

Ο Υδροκέφαλος Φυσιολογικής Πίεσης είναι ένας τύπος υδροκεφάλου που απαντάται συχνότερα σε άτομα τρίτης ηλικίας. Οι ασθενείς αυτοί πάσχουν απο δυσκολία στην βάδιση, ακράτεια και άνοια.

Yδροκέφαλος φυσιολογικής πίεσης: ο σύμμαχος της άνοιας

Πιστεύεται πως έως 6% με 10% των ηλικιωμένων ασθενών που έχουν άνοια στην πραγματικότητα πάσχουν απο Υδροκέφαλο Φυσιολογικής Πίεσης, ο οποίος όμως μπορεί να θεραπευθεί.

Σήμερα μπορούμε πολύ αποτελεσματικά και με ασφάλεια να μελετήσουμε το εγκεφαλονωτιαίο υγρό και τα δυναμικά του ετσι ώστε να διαγνώσουμε και να θεραπεύσουμε παθήσεις του εγκεφαλονωτιαίου υγρού.

Το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ διαθέτει το LIKVOR CELDA® SYSTEM, ένα μηχάνημα σύγχρονης τεχνολογίας για την μελέτη των δυναμικών του εγκεφαλονωτιαίου ύγρου, με το οποίο μπορούμε με ακρίβεια και ασφάλεια να διαγνώσουμε διαταραχές του εγκεφαλονωτιαίου υγρού και την λειτουργία της βαλβίδας του εγκεφάλου.

Τεχνολογία αιχμής στην μελέτη του εγκεφαλονωτιαίου υγρού

Το σύστημα LIKVOR CELDA® είναι μια ιατροτεχνολογική συσκευή η οποία μελετά την δυναμική του συστήματος του εγκεφαλονωτιαίου υγρού (ΕΝΥ). Το LIKVOR CELDA® παρέχει εξειδικευμένα πρωτρόκολα για την ανάλυση παθήσεων του εγκεφαλονωτιαίου υγρού ή την διάγνωση της λειτουργίας των βαλβίδων του εγκεφάλου.

Η διαδικασία

Ο ασθενής ξαπλώνει σε ένα ειδικά σχεδιασμένο κρεββάτι και υπο άσηπτη τεχνική και με τοπική αναισθησία τοποθετούνται δυο ειδικές βελόνες στον υπαραχνοειδή χώρο της οσφυικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, οι οποίες συνδέονται με το μηχάνημα το οποίο εκτελεί την μελέτη με αυτόματο τρόπο. Μετά ο ασθενής μεταβαίνει στο δωματιό του για κλινική επανεκτίμηση.

Είναι απαραίτητο ο ασθενής να προσκομίσει πριν την εξέταση, την μαγνητική ή αξονική τομογραφία εγκεφάλου και την φαρμακευτική αγωγή εάν λαμβάνει.

Το LIKVOR CELDA® βάζει νέο πρότυπο στις εξετάσεις της δυναμικής του εγκεφαλονωτιαίου υγρού καθώς και της λειτουργίας των βαλβίδων του εγκεφάλου, παρέχοντας γρηγορότερη και πιο ακριβή διάγνωση.

Κλινικά πλεονεκτήματα

1. Απόκτηση βαθύτερης κατανόησης της δυναμικής του εγκεφαλονωτιαίου υγρού και της λειτουργίας της βαλβίδας εγκεφάλου των ασθενών.
2. Απλοποίηση της ανάλυσης των παθήσεων του εγκεφαλονωτιαίου υγρού.
3. Ασφαλής και αξιόπιστη μέθοδος.
4. Βοηθά στη διάγνωση ή τον αποκλεισμό των ασθενών με Υδροκέφαλο Φυσιολογικής Πίεσης από άλλες παθήσεις με άνοια όπως Alzheimer ή Parkinson’s.
5. Μείωση του αριθμού επανεγχειρήσεων των ασθενών με βαλβίδα εγκεφάλου.

Το LIKVOR CELDA® Dynamics Study αποτελεί μια ακόμη πρωτοποριακή εξέταση καινοτόμου τεχνολογίας που παρέχει το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ στους ασθενείς και στους ιατρούς τους για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Likvor CELDA

Νευροχειρουργική συμβούλη μέσω τηλεφώνου ή τηλεδιάσκεψης

Καλέστε στο 210 7238 974 ή στο 6947147386  απο 10 π.μ. εώς 9 μ.μ.

Συμβούλές μέσω τηλεφώνου ή τηλεδιάσκεψης, κάντε κλίκ

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH